Results 1 to 7 of 7

Thread: 5.0 Mustang A9L/A9P computer / distributor - to borrow for diagnosis

  1. #1
    Forum Member Ozz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canton
    Posts
    1,836

    Default 5.0 Mustang A9L/A9P computer - to borrow for diagnosis

    Anybody have a spare one of these laying about? I have a no spark issue (out of nowhere) and have checked everything else I can think of and suspect this is going to come down to being a problem w/my computer. I could also go for swapping out my distributor to make sure the internal electronics aren't a problem...

    Has anybody got an A9P or A9L (I just want to plug it in and see if I get coil spark), I could borrow to test these theories out?

    Thanks for any help



    Edit:no longer need a distributor
    Last edited by Ozz; 08-13-2019 at 06:26 PM.

  2. #2
    Elected Club Official
    Join Date
    Sep 1999
    Location
    "The Place to Be"
    Posts
    35,311

    Default

    Checked ignition box, coil and TFI?

  3. #3
    Club Member black88coupe's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    YES my shit is slow and NO you can't drive it!
    Posts
    6,725

    Default

    I’m pretty sure i have a distributor and also a TFI.

    Did the wizard ever get back to you about that brain?????

  4. #4
    Forum Member Ozz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canton
    Posts
    1,836

    Default

    Quote Originally Posted by CMYZ28 View Post
    Checked ignition box, coil and TFI?
    No box, replaced coil & TFI with working ones.

    Getting no spark at the coil. I try to arc the spark from the coil wire to the distributor but am getting nothing out of it. I thought later that it could be the actual coil wire itself, but that seems pretty unlikely out of absolutely nowhere. All fuses are good, got a test light lit on both coil wires upon crank, fuel pump works and reaches the rails, etc.

    Things I've had suggested to me that I haven't been able to look into yet, though I'm unsure how much they weigh into killing spark from the coil 100%:

    - EEC relay
    - ECU (internal capacitors)
    - ignition switch
    - stator/pickup coil/PIP sensor


    So I figured I'd start trying to replace whatever I could to at least eliminate them as culprits as well.

    Quote Originally Posted by black88coupe View Post
    I’m pretty sure i have a distributor and also a TFI.
    Where are you located?

  5. #5
    Club Member black88coupe's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    YES my shit is slow and NO you can't drive it!
    Posts
    6,725

    Default

    Quote Originally Posted by Ozz View Post
    No box, replaced coil & TFI with working ones.

    Getting no spark at the coil. I try to arc the spark from the coil wire to the distributor but am getting nothing out of it. I thought later that it could be the actual coil wire itself, but that seems pretty unlikely out of absolutely nowhere. All fuses are good, got a test light lit on both coil wires upon crank, fuel pump works and reaches the rails, etc.

    Things I've had suggested to me that I haven't been able to look into yet, though I'm unsure how much they weigh into killing spark from the coil 100%:

    - EEC relay
    - ECU (internal capacitors)
    - ignition switch
    - stator/pickup coil/PIP sensor


    So I figured I'd start trying to replace whatever I could to at least eliminate them as culprits as well.



    Where are you located?
    Wyandotte off of Eureka. Text 734-558-0938 Mitch

    Did the wizard ever get back to you about that brain?????

  6. #6
    Club Member Beigg's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    I am here >x<
    Posts
    5,342

    Default

    Are you getting Tach meter movement while cranking?

  7. #7
    Forum Member Ozz's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Canton
    Posts
    1,836

    Default

    Quote Originally Posted by Beigg View Post
    Are you getting Tach meter movement while cranking?
    Yes, a little bit.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •